Login |  Nova registracija
|
verglaj.com

Iberštep - tečaj šivanja i više od toga Reklamni tekstovi

Zvuk šivaće mašine daje toplinu domu, a osjećaj da ste sami stvorili ili uredili ono što nosite je neponovljiv. Sigurno to već i sami znate i jedva čekate prištepati prve šavove. Ako tražite poticaj, nađite ga na početničkom tečaju šivanja „Iberštep“.

Iako odjeća nikad nije bila dostupnija nego danas i iako nikad nije bila jeftinija, smatramo da je održavanje naše odjeće obaveza prema održivom razvoju i opstojnoj budućnosti. Gomilanje tekstila na tržištu, snižava cijenu ali i drastično povećava količine otpada.

Naša preporuka je, unatoč niskim cijenama, kupovati što manje odjeće. Ne na uštrb stila i komfora.

Nagovaramo Vas da date još pokoju šansu starim poderanim trapericama ili rasparanom kaputu. želimo Vas naučiti kako koristiti staru mašinu (ili onu koja Vas gleda iz izloga dućana) koja spava u nekom kutu i čeka svojih pet minuta. Upravo toliko vam je ponekad dovoljno da neupotrebljivo pretvorite u „kao novo“.

Ako ste početnica ili početnik, upišite u početnički tečaj. Majstorica Marija će vas uputiti u sve tajne zanata.

Tko kroji i stoji iza tečaja

Tečaj je osmislila i vodi Marija Kos – majstorica od zanata. Nije poznato da li pjeva u skladu sa svojim prezimenom ali je sigurno da joj mašina zvuči kao violina.

Upisi na tečaj su stalno otvoreni a grupe kreću s radom slijedom kako se popunjavaju.

Grupe se formiraju prema predznanju polaznica i polaznika i njihovoj vremenskoj raspoloživosti.

10 tečajnih sati raspoređuje se u 5 dana u blokovima po 2 sata. U pravilu u večernjim satima od 17 do 21. Brojno stanje grupa je do 8 osoba. Za sve polaznike osigurane su mašine i osnovni materijal, a od polaznika se očekuje da svako sa sobom ponese: škare, krojački metar, kredu i igle za ručno šivanje. Bez tog alata nema zanata.

Ako o šivanju i šivaćim mašinama pojma nemate ili ako pak znate sve, samo vas mašina ne sluša, ne brinite, prvi sati su posvećeni upoznavanju s mašinama. Potom ćete naučiti zašiti a da se ne vidi da je šivano, pa skratiti, pa produljiti, pa suziti, pa proširiti … I tako sve do vaših prvih krojačkih rukotvorina.

Krojački tečaj Iberštep, Voćarska 8, u prostorima Planet Zemlja. 800 kn je cijena tečaja. Plaćanje na ž.r.

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.