Login |  Nova registracija
|
verglaj.com

Iberštep - tečaj šivanja i više od toga Kratki-tekstovi

Zvuk šivaće mašine daje toplinu domu, a osjećaj da ste sami stvorili ili uredili ono što nosite je neponovljiv. Sigurno to već i sami znate i jedva čekate prištepati prve šavove. Ako tražite poticaj, nađite ga na početničkom tečaju šivanja „Iberštep“.

Iako odjeća nikad nije bila dostupnija nego danas i iako nikad nije bila jeftinija, smatramo da je održavanje naše odjeće obaveza prema održivom razvoju i opstojnoj budućnosti. Gomilanje tekstila na tržištu, snižava cijenu ali i drastično povećava količine otpada.

Naša preporuka je, unatoč niskim cijenama, kupovati što manje odjeće. Ne na uštrb stila i komfora.

Nagovaramo Vas da date još pokoju šansu starim poderanim trapericama ili rasparanom kaputu. Želimo Vas naučiti kako koristiti staru mašinu (ili onu koja Vas gleda iz izloga dućana) koja spava u nekom kutu i čeka svojih pet minuta. Upravo toliko vam je ponekad dovoljno da neupotrebljivo pretvorite u „kao novo“.

Ako ste početnica ili početnik, upišite u početnički tečaj. Majstorica Marija će vas uputiti u sve tajne zanata.

Tko kroji i stoji iza tečaja

Tečaj je osmislila i vodi Marija Kos – majstorica od zanata. Nije poznato da li pjeva u skladu sa svojim prezimenom ali je sigurno da joj mašina zvuči kao violina.

Upisi na tečaj su stalno otvoreni a grupe kreću s radom slijedom kako se popunjavaju.

Grupe se formiraju prema predznanju polaznica i polaznika i njihovoj vremenskoj raspoloživosti.

10 tečajnih sati raspoređuje se u 5 dana u blokovima po 2 sata. U pravilu u večernjim satima od 17 do 21. Brojno stanje grupa je do 8 osoba. Za sve polaznike osigurane su mašine i osnovni materijal, a od polaznika se očekuje da svako sa sobom ponese: škare, krojački metar, kredu i igle za ručno šivanje. Bez tog alata nema zanata.

Ako o šivanju i šivaćim mašinama pojma nemate ili ako pak znate sve, samo vas mašina ne sluša, ne brinite, prvi sati su posvećeni upoznavanju s mašinama. Potom ćete naučiti zašiti a da se ne vidi da je šivano, pa skratiti, pa produljiti, pa suziti, pa proširiti … I tako sve do vaših prvih krojačkih rukotvorina.

Krojački tečaj Iberštep, Voćarska 8, u prostorima Planet Zemlja. 800 kn je cijena tečaja. Plaćanje na ž.r.

Prijave za tečaj OVDJE.