Login |  Nova registracija
|

Slavko Orešković ponovno izabran za dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Novosti

Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, reizabralo je Slavka Oreškovića za dekana za mandatno razdoblje od akademske godine 2024./25. do akademske godine 2026./27., priopćeno je u utorak s tog fakulteta.

Dr. Slavko Orešković redoviti je profesor u trajnom zvanju na Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlen je u Klinici za ženske bolesti i porode Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb u Petrovoj, gdje ujedno i obnaša dužnost predstojnika Klinike.

Orešković je rođen 1960. u Gospiću. Na zagrebačkom Medicinskom fakultetu diplomirao je 1984., a doktorirao 1999. godine.

Od 2013. izabran je za redovitog profesora na Katedri za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a na istoj Katedri 2018. biran je za redovitog profesora u trajnom zvanju.

Godinu 1994. i 1995. proveo je na stručnom usavršavanju na Stanford Universitiy School of Medicine (California, USA).

Specijalistički ispit iz ginekologije i opstetricije položio je 1992., a od 2004. je uži specijalist iz uroginekologije.

Voditelj je predmeta "Dijagnostika i liječenje inkontinencije mokraće u žena" na poslijediplomskom doktorskom studiju "Biomedicina i zdravstvo" na zagrebačkom Medicinskom fakultetu te tri poslijediplomska tečaja I. kategorije Medicinskog fakulteta u Zagrebu s područja uroginekologije.

Dr. Orešković mentor je više magistarskih i doktorskih radova. Urednik je nekoliko knjiga i priručnika te autor, odnosno koautor mnogobrojnih radova, navodi se u priopćenju.

(Hina)

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.