Login |  Nova registracija
|
Prenosimo iz portala www.croenergo.eu

Solarna industrija otvara 20 puta više poslova od drugih energetskih sektora Ekologija

Ako je suditi prema najnovijim informacijama, solarna energija nije samo dobar izvor električne energije, već i izvrsni poslodavac.

Prema statistikama Američkog zavoda za zapošljavanje, ovaj sektor je tijekom prošle godine rastao čak 20 puta brže od bilo kojeg drugog energetskog sektora u SAD-u, a istovremeno je otvarao i 20 puta više radnih mjesta u odnosu na druge sektore proizvodnje energije.

Prošle je godine u solarnoj industriji po prvi puta bilo zaposleno više ljudi nego u proizvodnji ugljena, što je obećavajući znak za alternativne izvore energije i budući rast radnih mjesta.

Trenutno je u SAD-u u sektoru solarne energije zaposleno čak 173 tisuće osoba, a uskoro bi ova brojka trebala premašiti ukupan broj zaposlenih u sektoru proizvodnje nafte i plina u SAD-u. Osim toga, bitno je spomenuti kako zbog niskih cijena nafte, neke naftne i plinske kompanije otpuštaju i po nekoliko tisuća radnika odjednom, dok je u solarnom sektoru u zadnjih pet godina otvoreno više od 80 tisuća novih radnih mjesta.

Sa predviđenim rastom instalacija i popularnosti solarne energije u SAD-u očekuje se i rast potencijala otvaranja novih radnih mjesta.

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.