Login |  Nova registracija
|
Sadržaji i dalje dostupni online

Završena virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu Novosti

Održana svečana sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu

Na slici: Održana svečana sjednica Senata Sveučilišta u Zagrebu

Dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima u subotu je završena virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu, a njezini sadržaji ostaju i dalje dostupni na mrežnoj stranici www.smotra.unizg.hr, na podstranici "[email protected]".

 

Na ovogodišnjoj virtualnoj Smotri, pod motom "Klikni s faksom!", predstavile su se 34 sastavnice Sveučilišta - 31 fakultet i tri umjetničke akademije, a mrežna stranica www.smotra.unizg.hr ostat će središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata te svih zainteresiranih, priopćili su sa zargebačkog Sveučilišta.

Smotra je održana u hibridnom obliku, u kombinaciji objave digitalnih sadržaja na virtualnim štandovima fakulteta i akademija (promotivni videozapisi, letci, brošure i drugi materijal u PDF ili drugim formatima koji omogućuju preuzimanje i pregled prilagođen mobilnim uređajima) i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i njihovih studijskih programa po područjima.

Tradicionalno, na završetku programa Smotre proglašeni su najuspješniji sudionici manifestacije te je priznanje za najbolje cjelokupno predstavljanje dobio Farmaceutsko-biokemijski fakultet, a priznanje za kreativne virtualne štandove dobili su: Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet te Fakultet filozofije i religijskih znanosti.

Priznanje za korisničku pristupačnost dobio je Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije, a za najsadržajniji virtualni štand Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i Filozofski fakultet.

Najbolje videopredstavljanje na virtualnoj Smotri ostvarili su Učiteljski fakultet i Muzička akademija, a priznanje za najveći doprinos u organizaciji Smotre dobio je Fakultet političkih znanosti.

Dobitnici priznanja za najbolje predstavljanje na društvenim mrežama i TikTok platformi bit će objavljeni naknadno.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu organizira se tradicionalno kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu, kao i o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Program ovogodišnje Smotre realiziran je uz potporu Televizije Student koja je online prenosila predstavljanja fakulteta i akademija, a budući studenti su program Smotre pratili i na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln, YouTube, TikTok).

 

(Hina)

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.